مرکز مشاوره تحصیلی ایران تحصیل

مرکز مشاوره ایران تحصیل ارائه خدمات مشاوره تحصیلی حضوری و تلفنی از سراسر کشور با برترین اساتید علمی کشور

مرکز مشاوره تحصیلی ایران تحصیل

مرکز مشاوره ایران تحصیل ارائه خدمات مشاوره تحصیلی حضوری و تلفنی از سراسر کشور با برترین اساتید علمی کشور

ایران تحصیل تخصصی ترین وب سایت علمی کشور در زمینه مشاوره تحصیلی , کنکور , انتخاب رشته , ثبت نام مدارس و دانشگاه ها ایجاد گشته تا بتواند با بهره گیری از برترین مشاوران و اساتید علمی کشور پاسخگوی سوالات شما مردم عزیز باشد امید است با عنایت حق تعالی و تلاش مجموعه این مهم به نحو احسن انجام گیرد.

  • ۰
  • ۰

معرفی رشته های دبیرستان به آن دسته از داوطلبانی که قصد تحصیل در زیر گروه‌های مختلف این مقطع را دارند، بسیار اهمیت دارد. دانش آموزان پایه نهم پس از به پایان رساندن امتحانات خرداد ماه، می‌بایست خود را جهت انتخاب رشته پایه نهم آماده کنند. باید یک تصمیم مهم برای آینده تحصیلی و شغلی خود و حتی زندگی خود بگیرند و در این انتخاب می‌بایست دقت زیادی داشته باشند.

بررسی و معرفی رشته های دبیرستان

برای معرفی رشته های دبیرستان می‌توان گفت به سه شاخه تقسیم می‌شوند:

  • شاخه نظری 
  • شاخه فنی و حرفه‌ای
  • شاخه کاردانش

شاخه نظری نیز دارای 4 زیر مجموعه است:

  • رشته ریاضی و فیزیک
  • رشته تجربی
  • رشته انسانی
  • رشته علوم و معارف اسلامی

حال هر کدام از این زیر مجموعه‌های فوق، ویژگی‌هایی دارد که باید در این مقاله به آن بپردازیم.

معرفی رشته های دبیرستان _ رشته ریاضی فیزیک

دانش آموزانی که مایلند اقدام به انتخاب رشته ریاضی فیزیک در پایه نهم نمایند باید قبل از معرفی رشته های دبیرستان یک سری شرایط را داشته باشند. دانش آموزی که در دو درس فیزیک و ریاضی دارای فهم عمیق و بالا می‌باشد، می‌تواند در این رشته هم در دبیرستان و هم در دانشگاه به پیشرفت‌های زیادی برسد.

اکثر کسانی که در رشته ریاضی و رشته فیزیک فارغ التحصیل می‌شوند مهندسان آینده کشورمان هستند. دقت داشته باشید که جز درس ریاضی و فیزیک، درس شیمی نیز در این رشته نقش مهمی ایفا می‌کند و شما می‌بایست در این سه درس نمره بالا کسب نمایید و به معدل بالای 18 در این سه درس برسید تا کاملاً برای این رشته مناسب باشید.

پس توصیه ما به شما این است که تنها در صورت رسیدن به این معدل، وارد رشته ریاضی شوید، در غیر اینصورت، آمادگی لازم را نخواهید داشت و شاید به مشکل جدی برخورد کنید. البته لازم به ذکر است که شرط انتخاب رشته ریاضی و فیزیک این است که :

1- اگر سه نمره خرداد یا شهریور هر کدام از درس‌های ریاضی و علوم تجربی در هر سه پایه (هفتم-هشتم-نهم) دوره متوسطه اول را با هم جمع بزنیم نباید بدون ضریب از چهل و دو  کمتر شود.

2- نکته قابل توجه این است که نمرات درس‌های ریاضی و علوم تجربی در سال‌های تحصیلی اول متوسطه با ضریب سه محاسبه می‌شود و تأثیر بسیاری در معدل دارد .

3- اگر دروس مرتبط با رشته ریاضی فیزیک در سال‌های هفتم، هشتم و نهم متوسطه اول را با هم جمع بزنیم و با ضرایب گفته شده باید جمع نمرات درس‌های مرتبط حداقل 252 باشد. مثلاً اگر نمرات هر درس را در ضریبش جمع بزنیم و حاصل جمع نمرات را بر تعداد آن دروس تقسیم کنیم، معدل رشته باید حداقل 14 باشد.

معرفی رشته های دبیرستان _ رشته علوم تجربی

دانش آموزانی که مایلند اقدام به انتخاب رشته علوم تجربی پایه نهم نمایند می‌بایست قبل از معرفی رشته های دبیرستان باید به این نکته توجه کنند که در دروس ریاضی، شیمی و البته زیست شناسی قوی ظاهر شوند و درک عمیقی از آنها داشته باشند.

رشته علوم تجربی از رشته های پرطرفدار و پرمتقاضی است علی الخصوص در کنکور سراسری که رقابت تنگاتنگی بین داوطلبان ایجاد کرده است. رشته های دانشگاهی مرتبط با علوم تجربی اصولاً در زمینه‌های شیمی و زیست می‌باشند البته در ریاضی و فیزیک هم تا حدودی مرتبط می‌باشند. بطور مثال رشته های دندان پزشکی و علوم آزمایشگاهی مرتبط با زیست و شیمی می‌باشند و رشته های ژنتیک مرتبط با ریاضی-شیمی و زیست می‌باشد.

لازم به ذکر است که در دانشگاه‌های دولتی کشور حدوداً بین 2 تا 5 درصد صندلی‌ها به رشته های پزشکی و پیراپزشکی تعلق دارد که این ظرفیت هر سال کاهش نیز می‌یابد.

قبولی در این رشته ها نیز آسان نبوده و نیز به تلاش فراوان دارد حتی اگر قصد قبولی در دانشگاه‌های آزاد و غیره را داشته باشید، باز هم به تلاش زیادی نیاز داریدشرایط انتخاب رشته تجربی نهم برای رشته‌ی علوم تجربی همانند رشته‌ی ریاضی فیزیک است که در پاراگراف قبل به آن اشاره شد.

منبع: https://irantahsil.org/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86/

  • ۰۲/۰۷/۰۹
  • javad qane

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی