مرکز مشاوره تحصیلی ایران تحصیل

مرکز مشاوره ایران تحصیل ارائه خدمات مشاوره تحصیلی حضوری و تلفنی از سراسر کشور با برترین اساتید علمی کشور

مرکز مشاوره تحصیلی ایران تحصیل

مرکز مشاوره ایران تحصیل ارائه خدمات مشاوره تحصیلی حضوری و تلفنی از سراسر کشور با برترین اساتید علمی کشور

ایران تحصیل تخصصی ترین وب سایت علمی کشور در زمینه مشاوره تحصیلی , کنکور , انتخاب رشته , ثبت نام مدارس و دانشگاه ها ایجاد گشته تا بتواند با بهره گیری از برترین مشاوران و اساتید علمی کشور پاسخگوی سوالات شما مردم عزیز باشد امید است با عنایت حق تعالی و تلاش مجموعه این مهم به نحو احسن انجام گیرد.

  • ۰
  • ۰

بومی گزینی کنکور 1402 یکی از مواردی است که داوطلبان ادامه تحصیل در مراکز عالی باید به آن توجه ویژه ای داشته و درهنگام اولویت بندی های خود در نظر بگیرند. سهمیه بومی یا گزینش بومی در کنکور سراسری یکی از موارد بسیار مهم در هنگام پذیرش دانشجویان در دانشگاه ها است.
 

پس از اعلام سازمان سنجش آموزش کشور مبنی بر پذیرش متقاضیان در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به صورت بومی، 80 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها به داوطلبان بومی اختصاص یافت. در نتیجه دانشگاه ها تنها موظف به اختصاص 20 درصد از ظرفیت دانشگاه به داوطلبان غیر بومی باشند. در صورتی که شما مجاز به استفاده از طرح بومی گزینی شهر خود باشید، احتمال قبولی شما در کد رشته محل هایی که شامل طرح بومی گزینی می شوند بیشتر خواهد بود.

اهداف بومی گزینی کنکور

بومی گزینی تاثیر به سزایی در کاهش مشکلات اقتصادی و زندگی دانشجویان در شهری دیگر و کاهش مهاجرت های شهری خواهد داشت و داوطلبانی که با آگاهی از شرایط شرکت در کنکور و میزان و نحوه تاثیر سهمیه ها و بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری شرکت می کنند، انتخاب آگاهانه تر و با شانس قبولی بیشتر ی خواهند داشت.

در گزینش هر داوطلب، سه عامل تعیین کننده در انتخاب رشته کنکور سراسری عبارتند از:

  • نمره کسب شده توسط داوطلب در هر یک از زیر گروه ها و سوابق تحصیلی
  • استان بومی
  • سهمیه داوطلب 

گزینش بومی در کنکور سراسری به داوطلبان بومی ورود به یک دانشگاه کمک می کند تا شانس قبولی بیشتری نسبت به داوطلبان غیر بومی داشته باشند. برای مثال شخصی که بومی استان گلستان است شانس بیشتری برای قبولی در رشته پرستاری دانشگاه گرگان را دارد نسبت به فردی که بومی استان یزد باشد.
 

این موضوع باعث میشود در حق عزیزان بومی استان های مختلف اجحاف نشود و نقل و انقالات دانشجویان باعث صرف هزینه های بیهوده نگردد. از اهداف سهمیه بومی یا گزینش بومی در کنکور سراسری می‌توان به کاهش مشکلات دانشگاه ها از جمله:

  • جلوگیری از بوجود آمدن مشکلات مالی و اقتصادی
  • پیشگیری از مشکلات کمبود خوابگاه
  • افسردگی دانشجویان پس از دوری از خانواده
  • کاهش مهاجرت های بی علت
  • امکان قبولی بیشتر برای بومیان هر استان

میزان تاثیر بومی گزینی کنکور

مهمترین دلیل اهمیت بومی گزینی در انتخاب رشته میزان تخصیص ظرفیت های هر کد رشته یک دانشگاه برای بومی های خود است. به طور کلی دانشگاه های سراسری موظف هستند هستند 80% از ظرفیت خود را به داوطلبان بومی استان خود اختصاص دهند و به این ترتیب 20% از ظرفیت دانشگاه های هر استان برای پذیرش داوطلبین سایر دانشگاه ها لحاظ میگردد.

این میزان تاثیر میتواند در موارد خاصی متفاوت باشد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

در کنکور بومی به چه کسی میگویند؟

اکنون که با مفهوم بومی گزینی آشنا شده اید بد نیست بدانید چه کسی بومی محسوب میشود. اولین نکته در خصوصی بومی بودن این است که داوطلب به عنوان بومی یک استان محسوب میشود. در واقع در بومی گزینی آزمون سراسری مفهوم بومی گزینی به یک استان اطلاق میگردد. (و نه به یک شهر)

سازمان سنجش آموزش کشور شخصی را بومی یک استان میداند که سه سال پایانی دوران تحصیلش را در یک استان گذرانده باشد. برای مثال شخصی که در تهران متولد شده است و سال دهم، یازدهم و دوازدهم تحصیلش را در شهر اراک تحصیل کرده باشد، بومی استان مرکزی محسوب میشود.

یکی دیگر از احتمالاتی که معمولا برای کسانی که به علت شغل اعضای خانواده در شهر های مختلفی تحصیل میکنند پیش می‌آید این است که فرد 3 سال پایانی تحصیل خود را در بیش از یک استان طی کرده باشد. در این حالت شخص بومی استان محل تولد خود محسوب میشود.

برای مثال شخصی که متولد تهران است و تا سال دهم در تهران تحصیل کرده و سال دهم در اصفهان و یازدهم و دوازدهم در یزد ادامه تحصیل داده است، از آن جا که متولد تهران است، بومی تهران محسوب میگردد. برخی ملاک های دیگر بومی بودن از قرار زیر است:

  • چنانچه محل دریافت مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه (دبیرستان یا هنرستان) برای داوطلبان نظام قدیم و محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام جدید در یک استان باشد، داوطلب، بومی آن استان محسوب می شود.
  • اگر داوطلبی سه سال آخر دبیرستان خود را در خارج از کشور گذرانده باشد، استان محل تولد او به عنوان استان بومی تلقی خواهد شد.
  • آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر این که سه سال آخر دبیرستان خود را در خارج از کشور گذرانده اند بلکه محل تولد آن ها نیز خارج از کشور می باشد، در این صورت استان بومی این دسته از داوطلبان استان تهران محسوب می شود.

البته برخی شرایط مانند ماموریت های دولتی، بیماری های خاص و… وجود دارد که ممکن است شرایط شما را در بومی محسوب شدن یک استان تغییر دهد. برای آشنایی بیشتر با این شرایط میتوانید همه روزه بصورت 24 ساعته با شماره 9099075307 تماس گرفته و با مشاوران ایران تحصیل به مشورت بپردازید.

منبع: بومی گزینی کنکور 1402

  • ۰۲/۰۴/۲۸
  • javad qane

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی